9 Mart 2015 Pazartesi

Yetişkin köpek maması

Yetişkin köpek maması diğer dönemler kadar önemlidir. Bu dönem yavruluk döneminin üzerine yeni kazanımların eklendiği ayrıca yavruluk döneminde elde edilen kuvvetin geliştirildiği ve korunduğu dönemdir. Yetişkin köpek mamaları gelişmekte olan kas sistemi, bağışıklık sistemi, kemik yapısı ve eklem yapısi gibi hayati sistemlerin gelişmesini devam ettirir.

Yetişkin köpek mamaları bu dönemde artık daha hareketlenen daha büyük ve daha fazla enerjiye ihtiyaç duyan köpeğimizin günlük enerji ihtiyacını karşılayacak seviyede olmalıdır. 1-7 yaş arası yetişkin köpeklerimizin yeteri kadar beslenmesi ve enerji hityiaçlarının karşılanması gerekir.

Bu dönemde kilo ve yağ oranına dikkat edilmeli yağsız kas kütlesinin yoğunluğu korunmalı ve yüksek protein oranlı mamalar tercih edilmelidir. Köpeklerimizin gün içinde kaç ne mama tüketeceği onların hareketlilik,kilo ve ırk özelliklerine bağlı olarak belirlenmelidir. Obeziteye yatkın veya obez köpeklerin ve yeterince egzersiz yapmayan köpeklerin beslenmesine özellikle dikkat edilmelidir.

Gerekirse veteriner desteği ve tavsiyesi ile çeşitli spor hareketleri veya daha fazla egzersiz yapılmalıdır. Köpeğinizin ideal kilosunun korunması yaşlılık dönemine daha sağlık geçiş yapmasını sağlar. Yetişkin köpeklerin beslenmesi ve bu beslenmenin kalitesi köpek maması tercihinin doğru yapılmasıyla olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder