5 Mart 2015 Perşembe

Yavru köpek maması

Yavru köpeklerimizin sütten kesilip kuru mamaya başladığı dönemlerde kullanacağı mamaya alışması ve bu mamanın ne kadar kaliteli olduğu ilerleyen yaşlarında nasıl bir sağlık durumuna ve fiziksel kondisyona sahip olacağını belirler. Belirlir hassasiyetleri olan özel ırklar dışında yavruluk döneminde iyi beslenen köpekler gelecekte daha sağlık ve daha kuvvetli olurlar. Bünyeleri dayanıklı gelişen köpeklerin canlılık ve enerjisi emin olsun siz evden içeri girdiğiniz anda farklı olacaktır.

Yavruluk dönemi gelecek yaşların fiziksel durumunun temellerinin atıldığı dönemdir. Özellike kas sistemi,kemik sistemi ve bağışıklık sisteminin maksimum seviyede ve doğru dengeyle beslenmesi gerekmektedir. Bu gelişim süreci doğru yapılması ileride ortaya çıkması muhtemel hastalık veya eklem ağrısı gibi rahatsızlık verici durumların ortaya çıkma riskini azaltır. Özellikle büyük ırk köpeklerin yaşlılıklarında görülen eklem ağrılarının engellenmesi veya ortaya çıkma riskinin düşürülmesinin temelleri yavruluk döneminde iyi gelişen kas ve eklem yapısıyla sağlanır.

Yavru köpekler çok enerjik olduğu için ayrıca gelişimlerinin desteklenmesi için kullanılan mamanın yavru köpek mamasının yüksek enerji içermesi ayrıca kas,kemik ve bağışıklık sistemlerini dengeli biçimde desteklemesi gerekmektedir. Köpek maması tercihi bu sebeple önemlidir, yavru köpek maması ayrıca köpeğimiz deri ve tüy sağlığı içinde önemlidir, derinin sağlığı ve tüylerin kaliteli olması bu dönemde atılan sağlam temellerle oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder